Tent kopen? Bekijk onze uitgebreide collectie | OutdoorXL (2024)

Je tent nieuwe tent kopen bij OutdoorXL

OutdoorXL is je betrouwbare partner voor het kopen van een tent. Wij bieden verschillende typen en modellen aan, voor elke situatie, samenstelling en omgeving. Wij hebben in onze winkel in Barendrecht een tentenafdeling van ruim 4.000 vierkante meter, waar altijd méér dan 80 verschillende tenten opgesteld staan. Van de kleinste opgooitentjes tot de meest uitgebreide luxe oppomptenten voor 10 personen, alles onder één dak. Tevens vindt je hier de eventshelters, de tarpen, luifels en bijbehorende accessoires als canopy's, footprints, vloerkleden. Kortom: alles voor in, om en onder je nieuwe tent, voor optimaal kampeer plezier.

Waar moet je letten bij het kopen van een tent?

Dat zijn best wat zaken. Een aantal van die dingen is persoonlijk. Hoeveel ruimte zoek je en voor hoeveel personen? Hoeveel slaapcabines wil je? Hoeveel hoogte heb je nodig? Dat zal je voor de aankoop van een tent zelf moeten uitvinden door tenten te bekijken. Dat zijn jouw persoonlijke keuzes.

De buitentent

Het buitendoek van een tent is het grootste en zwaarste onderdeel van tent. Het bepaalt in hoge mate het gewicht van een tent. Tentontwerpers kiezen daarom zowel bij grote familietenten als bij lichtgewicht trekkerstentjes heel bewust voor het soort het materiaal.

De meest gebruikte materialen voor een buitentent zijn: Katoen, Katoen-polyester (een mengvezel van katoen met polyester), Polyester en Nylon. Lees verder

Het grondzeil

Grondzeilen zijn een belangrijk onderdeel van een tent. Grondzeilen bepalen voor een belangrijk deel hoe wind en kou, water en ongedierte buiten de tent kunnen worden gehouden. Bij familietenten is een volledig kuipgrondzeil eigenlijk de norm. Het grondzeil van de tent is dan volledig ingeritst of vast gestikt en vormt zo een vaste verbinding met de buitentent. Lees verder

Soorten tentstokken (en opblaasbare tubes)

Net als bij de tenten zelf zijn er ook tussen de verschillende soorten tentstokken grote verschillen. We onderscheiden de verschillende soorten. Een bijzondere en populaire groep binnen de tenten zijn de opblaasbare tenten, die dus geen stokken hebben, maar tubes ... Lees verder

Verschillende soorten tenten op een rij

Naast de verschillende materialen, onderscheiden we ook verschillende soorten tenten. Hieronder nemen we de meest voorkomende typen met je door.

Familietenten

Zoveel vakanties, zoveel verschillende typen tenten. Familietenten zijn tenten met stahoogte met in ieder geval een slaapzone en een leefgedeelte. Veel familietenten hebben een vaste luifel, die de tent nog een extra leefgedeelte geeft onder de luifel. Je kunt kiezen uit tenten met stokken of met luchtbuizen of een combinatie van beide. De stokken kunnen van aluminium, staal of glasfiber zijn.

Bijzettenten

Bijzettenten zijn kleinere tenten, die vaak als extra tentje bij een grotere tent staan. Ze zijn vaak klein, maar bestaan ook in modellen tot 5 personen. Bij een bijzettent is het leefgedeelte ondergeschikt aan slaapgedeelte van de tent. Net als bij festivaltenten, festivaltenten zijn in feite ook bijzettenten. Maar dan de wat simpelere modellen omdat je voor een festival eigenlijk maar kort in je tent verblijft. Bij bijzettenten speelt het gewicht van de tent eigenlijk geen rol.

Lichtgewicht tenten

Bij lichtgewicht tenten speelt het gewicht juist een belangrijke rol. Gewicht, pakmaat en betrouwbaarheid bepalen het ontwerp en de uitvoering van een lichtgewicht tent. Over het algemeen zijn het kleinere tenten. Er zijn ook tenten voor 4/5 personen met stahoogte die nog geen 8 kilo wegen, ook dat zijn echte lichte tenten voor het volume van de tent. De stokken van lichtgewicht tenten zijn van hoogwaardig aluminium, betrouwbaar en licht.

Tipitenten

Tipi tenten zijn eigenlijk tenten met één rechte stok, die eruit zien als….een tipi. Wij plaatsen ook een aantal vergelijkbare modellen met A-frames of meerdere stokken in de tipi categorie. Als het gevoel van de tent maar tipi-achtig is.

Bustenten

Voor campers heb je speciale tenten voor aan de camper(bus). Bustenten zijn er met tentstokken, maar ook opblaasbaar. Om goed aan te sluiten op de hoogte van camper zijn er veel modellen bustenten .

Tarps en Luifels

Voor veel tenten heb je tarps, luifels , extensies, grondzeilen, carpets en kleden. Die vind je bij het tenttoebehoren . Net als alle stokken, haringen, scheerlijnen, tenthamers en producten voor het onderhoud van je tent.

Kom langs in onze winkel in Barendrecht

Onder de rook van Rotterdam, in het pitoreske Barendrecht, vind je onze kampeerwinkel. Zoals hierboven genoemd: 4.000 vierkante meter tenten showroom, met altijd meer dan 80 tenten opgezet, die je kunt voelen, bekijken en vergelijken.

Kom langs in onze winkel of neem contact op voor advies: onze medewerkers staan 7 dagen per week voor je klaar en vertellen je graag meer om samen te komen tot de beste keuze.

Tent kopen? Bekijk onze uitgebreide collectie | OutdoorXL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6179

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.